logo
+31 (0)162 796 526

ma-vr 09:00-17:00u

9,6
5/5

16 beoordelingen

Hou hackers weg bij jouw bedrijfsdeur

Komt een hacker bij de ondernemer

Mijn organisatie, daar zijn hackers toch niet in geïnteresseerd? Niets is minder waar. Cybercrimelen weten MKB’ers steeds beter te vinden. Met deze maatregelen maak je jouw bedrijf onaantrekkelijk voor hackers.

43% van de cyberaanvallen vindt binnen het MKB plaats

De reden? Veel MKB’ers zijn niet goed beveiligd, terwijl we steeds vaker in het bezit zijn van gevoelige informatie die waardevol is voor hackers. Hackers worden dus niet alleen slimmer, kleine en middelgrote ondernemers onderschatten hen structureel. Hackers werken eigenlijk net als klassieke inbrekers. Als het eenvoudiger is in te breken bij je buren zullen inbrekers jouw huis liever overslaan. Hackers zoeken ook naar kwetsbare bedrijven waar ze relatief gemakkelijk binnenkomen.

Vele wegen voor de hacker

Cybercriminelen hebben veel verschillende manieren om aan je gevoelige bedrijfsinformatie of klantgegevens te komen. Via verouderde software, geïnfecteerde linkjes in e-mails en door het hacken van onveilige wachtwoorden bijvoorbeeld. Eenmaal binnen hebben ze toegang tot je gegevens of kunnen ze met ransomware je bedrijfsprocessen stilleggen en geld eisen.

Geen hacker aan jouw deur

Met een paar simpele slimme maatregelen is het niet moeilijk om hackers jouw bedrijf over te laten slaan. De juiste beveiligingssoftware zorgt ervoor dat alle e-mail beschermd is tegen spam en virussen. Ook wordt continu gescand op ransomware en phishing-aanvallen. Zorg wel altijd dat de laatste software-update is geïnstalleerd om ook van de allernieuwste bescherming te genieten. Zo voorkom je imagoschade en het verlies van vertrouwen.

Versleutelen

Door gegevens in mails te versleutelen kunnen gevoelige gegevens niet zomaar op straat komen te liggen. Slimme mailprogramma’s detecteren zulke gevoelige gegevens en stellen dan zelf voor om die informatie te versleutelen. Ook bestanden en servers kunnen met slimme software continu versleuteld zijn en worden daardoor een stuk minder aantrekkelijk voor hackers.

Veilig inloggen

Zorg je tenslotte ook voor multifactor authenticatie dan slaan hackers jouw bedrijf liever over. Deze veilige manier van inloggen wordt ook door bijvoorbeeld banken en de overheid gebruikt. Hierbij word je bij het inloggen een sms met een code verzonden die je ook moet invullen. Een dubbele check zodat iemand met kwade bedoelingen niet binnenkomt.

Nieuwsgierig naar meer? Bel ons dan eens op +31 (0)162 796 526.

Recente blogposts

Volg ons op social media

Ook op de hoogte blijven van de laatste IT ontwikkelingen?

Vul hieronder uw e-mail adres in en abonneer uzelf op onze nieuwsbrief!