logo
+31 (0)162 796 526

ma-vr 09:00-17:00u

9,6
5/5

16 beoordelingen

Vijf tips voor een veilige werkplek in een digitale wereld

Werken kan inmiddels overal. Vanaf thuis op de bank, aan de keukentafel of vanuit je eigen thuis kantoor. In de vorige blog las je hoe makkelijk je kon thuiswerken; in deze blog gaan we dieper in op de veiligheid van je gegevens als medewerkers thuis werken. Met deze vijf tips werken je medewerkers overal veilig!

1. Gebruik een veilige login

Naast een sterk wachtwoord, beveilig je met meervoudige authenticatie (ook wel tweefactorauthenticatie genoemd) de inlog op apparaten naar gegevens of zelfs van specifieke apps nog sterker. Als een medewerker dan inlogt dan moet dat in twee stappen. Bijvoorbeeld met behulp van het invullen van een code die de medewerker via sms ontvangt. Hierdoor kan iemand die een wachtwoord heeft gestolen alsnog niet inloggen en bij jouw bedrijfsgevoelige data komen.

2. Houd controle over alle apparaten

Het maakt niet uit waarmee en waarop medewerkers werken, of het nou een PC, laptop, smartphone of tablet is. Als er gevoelige data op staat, dan kan je deze met de juiste software bij verlies of diefstal op afstand van het apparaat wissen.

3. Zorg voor bescherming tegen aanvallen

Gebruik je up-to-date beveiligingssoftware van bijvoorbeeld Microsoft, dan beschermt deze je e-mail tegen malware-aanvallen en foute linkjes. Die software kan ook inzicht geven in hoe goed je beveiliging geregeld is en helpt je risico’s te verminderen. Op en buiten kantoor.

4. Hou controle over gegevens

Net als de apparaten die medewerkers gebruiken, kan je gegevens ook helemaal zelf beheren. Met de juiste software voorkom je dat medewerkers of criminelen, ook op afstand, gevoelige informatie ongewenst doorsturen, bewaren, bewerken of printen.

5. Bewuste medewerkers ontzorgen

Hacks zijn vaak succesvol door onvoorzichtig gedrag van werknemers. Medewerkers die voorzichtig zijn in wat ze aanklikken – zowel op kantoor als op afstand – dragen bij aan de veiligheid van gegevens. Verder moeten ze altijd hun scherm vergrendelen als ze even niet op hun apparaat werken. Met handige software die dit automatisch doet kan je je werknemers ontzorgen op dit gebied.

Wil je meer weten? Neem dan eens contact op met ons op via chat, email of telefonisch.

Recente blogposts

Volg ons op social media

Ook op de hoogte blijven van de laatste IT ontwikkelingen?

Vul hieronder uw e-mail adres in en abonneer uzelf op onze nieuwsbrief!