logo
+31 (0)162 796 526

ma-vr 09:00-17:00u

9,6
5/5

16 beoordelingen

Zo vermijd je dataverlies in de cloud

Misschien denk je: hoe kan ik data verliezen in de cloud? Die slaat toch alles automatisch op? Dat klopt maar deels. Het is een vergissing dat bijvoorbeeld Microsoft automatisch zorgt voor een back up, het is aan te raden om zelf voor een extra back up te zorgen. De grootste reden daarvoor ben jijzelf. Mensen maken nu eenmaal fouten. Gelukkig biedt Cloud backup van LennMedia de oplossing!

Redenen voor die extra back up

Misschien is de één wat minder chaotisch dan de ander in zijn werk, maar iedereen heeft wel eens een bestand per ongeluk gewist, overschreven of zo opgeslagen dat het niet meer terug te vinden was. De mens is de voornaamste reden waarom het handig is om een extra back-up te maken, maar er zijn er meer. Denk bijvoorbeeld aan gegevens van oud-medewerkers, die worden negentig dagen bewaard en daarna compleet verwijderd. Zonder back-up ben je daarnaast gevoelig voor hackers of ontslagen werknemers die wraak willen nemen door bestanden te wissen of illegaal online te plaatsen. Hoewel de cloud er alles aan doet om de veiligheid van bestanden te waarborgen, is het niet onkwetsbaar voor ransomware, virussen en andere malware.

Diverse back-upmogelijkheden

Een goede extra back-up oplossing is Cloud backup, een veilige en schaalbare back-up oplossing voor de bescherming van bedrijfsgegevens voor elke device. Het grootste voordeel van deze dienst is dat je hem zowel kunt gebruiken voor cloud-to-cloud back-up als voor een back-up van je serverbestanden in de cloud. Het grootste voordeel van cloud-to-cloud backup is dat je bestanden automatisch vanuit de Microsoft-omgeving worden overgezet naar de Cloud backup. Daarnaast kun je met Cloud backup niet alleen een back up maken van je bestanden, maar van je volledige automatiseringsomgeving. Een voordeel hiervan is dat je na een eventuele crash direct door kunt werken. Vanuit Cloud backup maak je in dat geval een Virtual machine aan waarbij je de back-up tijdelijk als productieruimte kunt gebruiken. Ondertussen worden de bestanden teruggezet op de oude plekken zonder dat je hoeft te wachten.

Interessant? Neem dan eens contact op met ons! Cloud backup is er al voor minder dan €10 per maand. Wel zo’n veilig gevoel.

Recente blogposts

Volg ons op social media

Ook op de hoogte blijven van de laatste IT ontwikkelingen?

Vul hieronder uw e-mail adres in en abonneer uzelf op onze nieuwsbrief!