logo
+31 (0)162 796 526

ma-vr 09:00-17:00u

9,6
5/5

16 beoordelingen

Hoe we in één dag ons gehele netwerk verhuizen

Hoe we in één dag ons gehele netwerk verhuizen

Zaterdagochtend 10:00. Voor de meeste een weekend, voor ons vandaag een werkdag. Aangekomen bij Dataplace Nedzone staat het verhuizen van ons gehele netwerk op de planning, zonder één seconde downtime. Een kijkje achter de schermen!

Vandaag verhuizen we ons gehele netwerk naar een groter rack toe om voldoende capaciteit voor de toekomst te hebben. In het nieuwe rack zijn al 4 nieuwe (web)servers geplaatst die komende week in productie worden genomen.

Verhuizen zonder downtime dankzij High Availability

Omdat we geen seconde downtime willen hebben is het oude rack netwerktechnisch verbonden met het nieuwe rack. Door de opzet van ons High Availability cluster zijn alle diensten gerepliceerd naar de nieuwe servers in het nieuwe rack en worden deze door het cluster precies op het juiste moment gemigreerd, zonder dat klanten hier iets van merken.

Door gebruik te maken van een High Availability cluster kunnen diensten ook door blijven draaien mocht een van onze servers ooit onverhoopt uitvallen. In dit geval worden de diensten op deze server automatisch door het cluster live gemigreerd naar een andere ‘node’. Zo zorgen we voor een zo hoog mogelijke uptime.

Alle servers zijn een voor een verhuisd en uit het rack gehaald. Omdat de servers toch even uitstaan en alle diensten op de achtergrond doordraaien is dit ook het ideale moment om servers na te kijken en te upgraden. Zo zijn onze bestaande webservers bijvoorbeeld voorzien van meer RAM-geheugen. Ook enkele VPS nodes hebben een upgrade gekregen.

Nieuw rack in Dataplace Nedzone

Alles in het nieuwe rack

Vlak voor 20:00 ‘s-avonds zijn alle servers operationeel in ons nieuwe rack en is alles zorgvuldig gedocumenteerd in ons informatiesysteem. De foto rechts laat (een gedeelte van) het nieuwe rack zien.

De komende weken worden de nieuwe webservers in productie genomen en wordt de VPS-infrastructuur uitgebreid.

Ook gebruik maken van ons High Availability cluster? Bekijk onze webhostingpakketten of configureer uw eigen VPS server!

Recente blogposts

Volg ons op social media

Ook op de hoogte blijven van de laatste IT ontwikkelingen?

Vul hieronder uw e-mail adres in en abonneer uzelf op onze nieuwsbrief!