logo
+31 (0)162 796 526

ma-vr 09:00-17:00u

9,6
5/5

16 beoordelingen

3 tips voor een veilige thuiswerkplek

Thuiswerken is de nieuwe norm. Bij steeds meer bedrijven wordt een of meerdere dagen in de week thuiswerken ‘het nieuwe normaal’. Maar op welke apparaten gebeurt dit allemaal en gebeurt dit allemaal veilig? Wij geven je 3 tips voor een veilige thuiswerkplek en om thuiswerken zo veilig mogelijk te maken.

1 Neem apparaten in beheer

Niet ieder apparaat is geschikt om mee thuis te werken. Zorg daarom voor een laptop of computer van de zaak en neem deze in beheer. Dit zorgt er niet alleen voor dat zakelijk en privé makkelijker te scheiden is, maar biedt ook de mogelijkheid dit apparaat op afstand te kunnen (her)configureren en te updaten. Door slimme technologieën van Microsoft 365 te combineren met een apparaat van de zaak bent u altijd voorzien van de laatste beveiligingsupdates.

2 Maak verbinding met een VPN

Veel gevoelige informatie binnen het bedrijf? Laat medewerkers dan verbinding maken via een VPN! Met een VPN kunnen beveiligde verbindingen worden opgezet naar kantoor, maar ook kunnen bepaalde cloudapplicaties worden afgeschermd zodat deze enkel via de kantoor VPN te benaderen zijn.

3 Zorg voor een veilige internetverbinding

Op kantoor profiteren medewerkers van een snelle en veilige internetverbinding, maar thuis wordt deze veilige internetverbinding vaak vergeten. Zorg daarom voor een veilige internetverbinding met actieve filtering zodat kwaadwillenden hier geen misbruik van kunnen maken! Met Extra Veilig Internet (EVI) zorgt u dat uw medewerkers dezelfde veilige internetverbinding hebben als op kantoor én zet u een hek om gevaarlijke websites.

Wilt u weten hoe uw bedrijf het veiligste thuiswerkt? Wij adviseren u graag!

Recente blogposts

Volg ons op social media

Ook op de hoogte blijven van de laatste IT ontwikkelingen?

Vul hieronder uw e-mail adres in en abonneer uzelf op onze nieuwsbrief!