logo
+31 (0)162 796 526

ma-vr 09:00-17:00u

9,6
5/5

16 beoordelingen

Microsoft 365 Cloud Back-Up: 5 Misvattingen

Microsoft 365 Cloud Back-up is een waardevolle oplossing voor het beschermen van bedrijfsgegevens in de cloud. Helaas zijn er enkele veelvoorkomende misvattingen die mensen ervan weerhouden deze extra laag van gegevensbeveiliging aan te schaffen. In deze blogpost lees je welke vijf populaire misvattingen dat zijn en waarom het belangrijk is om deze opvattingen te heroverwegen. 

1. “Microsoft 365 heeft al een ingebouwde back-up, dus extra back-up is niet nodig”  

Een veelvoorkomende misvatting is dat de ingebouwde back-upfunctionaliteit van Microsoft 365 voldoende is om volledige gegevensbescherming te bieden. Hoewel Microsoft 365 enige beperkte back-upmogelijkheden heeft, is het belangrijk om te begrijpen dat deze niet altijd toereikend zijn. Een externe back-upoplossing zoals Microsoft 365 Cloud Backup biedt extra lagen van bescherming en meer flexibiliteit in termen van herstelmogelijkheden. Zo heb je altijd een extra kopie van de gegevens buiten het cloudplatform, wat het risico op permanent gegevensverlies vermindert.

2.Onze gegevens zijn veilig in de cloud, dus back-up is overbodig” 

Hoewel cloudplatforms zoals Microsoft 365 over het algemeen veilige opslag bieden, beschermt dit niet tegen gegevensverlies door gebruikersfouten, kwaadwillende activiteiten, technische storingen, malware of ransomware-aanvallen. Een aparte back-upoplossing zorgt ervoor dat er een extra kopie van de gegevens buiten het cloudplatform wordt bewaard. Hierdoor verklein je de kans op permanent gegevensverlies. Het is essentieel om te begrijpen dat cloudbeveiliging en gegevensback-up twee verschillende aspecten zijn die samenwerken om volledige gegevensbescherming te bieden.  

3. “Het herstellen van gegevens van Microsoft 365 is eenvoudig en snel, dus back-up is niet nodig 

Hoewel Microsoft 365 enige herstelmogelijkheden biedt, is het proces tijdrovend en heeft het zijn beperkingen, afhankelijk van de specifieke situatie. Een externe back-upoplossing biedt snellere en flexibelere herstelmogelijkheden. Krijgt het bedrijf te maken met een worstcasescenario dan heb je snel toegang tot cruciale gegevens. Ofwel, met een aparte back-upoplossing herstel je specifieke bestanden, mappen of zelfs volledige accounts snel en efficiënt. Zo verspil je geen kostbare tijd en middelen tijdens een gegevensherstelproces. 

Microsoft 365 Cloud Back-Up: 5 Misvattingen

4. “Alleen grote bedrijven hebben een back-upoplossing voor Microsoft 365 nodig”  

Gegevensverlies kan elk bedrijf treffen, ongeacht de grootte. Het is daarom een misvatting dat alleen grote bedrijven een back-upoplossing voor Microsoft 365 nodig hebben. Kleine en middelgrote bedrijven beschikken namelijk ook over waardevolle gegevens die beschermd moeten worden, niet? Een back-upoplossing voor Microsoft 365 is daarom relevant voor organisaties van elke omvang. Dat komt omdat deze back-upoplossing helpt bij het minimaliseren van risico’s en het waarborgen van bedrijfscontinuïteit. Door regelmatige back-ups te maken van belangrijke gegevens, bescherm je jezelf, en jouw bedrijf, tegen onvoorziene gebeurtenissen. 

5. “Een back-up is te duur en past niet binnen ons budget”  

Hoewel kosten een overweging kunnen zijn, moet de waarde van gegevensbescherming en herstelmogelijkheden niet worden onderschat. Het verlies van bedrijfsgegevens leidt tot ernstige operationele verstoringen en financiële gevolgen. Sterker nog, de fatale klap voor bedrijven na gegevensverlies wordt vaak veroorzaakt door de hoge kosten van herstel. Des te belangrijker om de kosten van gegevensverlies en de impact op de bedrijfsvoering af te wegen tegen de kosten van een back-upoplossing. Door de juiste back-upstrategie te implementeren, bescherm je je gegevens effectief en blijft de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd.  

Heb jij al een back-up van je gegevens gemaakt? 

Het is essentieel om deze misvattingen over Microsoft 365 Cloud Backup aan te pakken en het belang van externe back-up te begrijpen. Met een back-upoplossing zoals Microsoft 365 Cloud Backup bescherm je als bedrijf alle cruciale gegevens, blijft de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd en werk je een stuk zelfverzekerder: jouw data is veilig. 

Meer weten over hoe Microsoft 365 Cloud Backup jouw bedrijfsgegevens beschermt? Of wil je gewoon de zekerheid dat je back-upoplossing goed geregeld is? Neem eens contact op met Lennart of Mark. Zij vertellen je meer.   

Recente blogposts

Volg ons op social media

Ook op de hoogte blijven van de laatste IT ontwikkelingen?

Vul hieronder uw e-mail adres in en abonneer uzelf op onze nieuwsbrief!