logo
+31 (0)162 796 526

ma-vr 09:00-17:00u

9,6
5/5

16 beoordelingen

Welke services zijn inbegrepen in een managed werkplek?

Een managed werkplek biedt bedrijven de mogelijkheid om hun IT-beheer uit te besteden aan een externe dienstverlener. Maar wat houdt een managed werkplek eigenlijk in en welke specifieke services en functies worden er aangeboden? In deze blogpost duiken we dieper in op de kracht van een managed werkplek en ontrafelen we de essentiële IT-services die erbij betrokken zijn. Van systeembeheer tot gegevensback-up, dit kan je verwachten wanneer je voor een managed werkplek kiest.

1. Systeem- en netwerkbeheer: Maximale prestaties en stabiliteit

Onder systeem- en netwerkbeheer vallen de cruciale taken die ervoor zorgen dat de IT-infrastructuur van een bedrijf optimaal functioneert. Dit omvat het proactief monitoren van systemen en netwerken, het oplossen van problemen, het installeren van updates en patches, én het implementeren van beveiligingsmaatregelen om een stabiele en veilige werkomgeving te garanderen.

2. Helpdeskondersteuning: Snelle en betrouwbare technische hulp

Helpdeskondersteuning is een onmisbare service die gebruikers in staat stelt om technische problemen snel en efficiënt op te lossen. Of het nu gaat om hardware-, software- of netwerkproblemen, een team van deskundige technici staat klaar om ondersteuning te bieden via verschillende kanalen, zoals telefoon, e-mail of live chat. Met snelle respons- en oplostijden kunnen medewerkers hun werk voortzetten zonder lange onderbrekingen.

pexels anna shvets 4226256 1

3. Beveiligingsmaatregelen: Bescherming tegen dreigingen en aanvallen

In een steeds complexere digitale wereld is beveiliging van cruciaal belang. Een managed werkplek biedt uitgebreide beveiligingsmaatregelen, zoals antivirus- en antimalwaresoftware, firewalls, intrusion detection en prevention systemen (IDS/IPS), en geavanceerde authenticatiemethoden. Door deze lagen van bescherming stel je als bedrijf alle waardevolle gegevens en intellectueel eigendom veilig tegen dreigingen en aanvallen van buitenaf.

4. Gegevensback-up: Bescherming tegen gegevensverlies en herstelmogelijkheden

Gegevensback-up is een essentieel onderdeel van een managed werkplek. Regelmatige back-ups van bedrijfsgegevens worden automatisch gemaakt en opgeslagen op veilige externe locaties. Dit biedt bescherming tegen gegevensverlies als gevolg van menselijke fouten, hardwarestoringen, natuurrampen of cyberaanvallen. In geval van een incident herstelt het bedrijven een stuk sneller en voorkom je downtime of langdurige onderbreking van belangrijke activiteiten.

5. Software-updates en licentiebeheer: Altijd up-to-date en conform de regels

Het bijhouden van software-updates en het beheren van licenties zijn een tijdrovende taak. Een managed werkplek neemt deze verantwoordelijkheden over door ervoor te zorgen dat alle softwaretoepassingen up-to-date zijn met de nieuwste patches en updates. Bovendien wordt licentiebeheer geoptimaliseerd, waardoor jouw bedrijf voldoet aan de regels. Zo voorkom je dat er onnodige kosten worden gemaakt door ongeoorloofd gebruik van software.

Managed werkplek: Een complete IT-ondersteuning voor bedrijven van elke omvang

Een managed werkplek biedt een uitgebreid scala aan IT-services en functies die bedrijven helpen bij het efficiënt beheren van hun IT-infrastructuur. Van systeem- en netwerkbeheer tot helpdeskondersteuning, beveiligingsmaatregelen, gegevensback-up en software-updates, een managed werkplek zorgt voor een stabiele, veilige en goed presterende werkomgeving. Door te kiezen voor een managed werkplek kunnen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten, wetende dat hun IT-infrastructuur in goede handen is.

Overweeg je een managed werkplek voor jouw bedrijf? Neem contact op met ons team van experts om meer te weten te komen over onze uitgebreide IT-services en hoe ze jouw bedrijf kunnen ondersteunen.

Recente blogposts

Volg ons op social media

Ook op de hoogte blijven van de laatste IT ontwikkelingen?

Vul hieronder uw e-mail adres in en abonneer uzelf op onze nieuwsbrief!