logo
+31 (0)162 796 526

ma-vr 09:00-17:00u

9,6
5/5

16 beoordelingen

Verhuizen met de zaak: blijf bereikbaar!

Een bedrijfsverhuizing, daar komt veel bij kijken. Het is meer dan alleen fysieke zaken die van punt A naar punt B moeten. Denk aan wat er geregeld moet worden voor de automatisering, welke internetverbinding er mogelijk is, wanneer de medewerkers op de nieuwe locatie aan de slag gaan, enz. Daarnaast wil je ook nog gewoon telefonisch bereikbaar zijn voor klanten, wat vaak lastig is op het moment dat de telefooncentrale verhuisd moet worden. Met Hosted Telefonie is dat in ieder geval zo gepiept.

Vroeger: de fysieke telefooncentrale

De traditionele telefooncentrale werkt via een ISDN-verbinding. De fysieke centrale zit ergens op de bedrijfslocatie tegen de muur geschroefd en doet gewoon zijn werk. De problemen ontstaan echter bij een verhuizing. Een verhuisdatum aanvragen voor uw telefoonlijnen is zo geregeld, maar vervolgens moet alles wel klaarstaan op het moment dat de knop omgaat en op de oude locatie de telefonie vervalt. Wat als de verhuizing tegenzit? Als blijkt dat de computers nog niet werken op de nieuwe locatie? Dan zit je bedrijf misschien wel een paar dagen zonder telefoon, kunnen je medewerkers niks doen en ben je onbereikbaar voor klanten.

De ISDN-verbindingen stoppen!

KPN heeft eerder dit jaar aangekondigd de ISDN-lijnen te stoppen. Vanaf deze week is dan echt voorbij en is het niet meer mogelijk om te bellen via de ISDN-verbindingen. Om bereikbaarheid te garanderen moet jouw bedrijf moderniseren. Dit zal geen verrassing meer zijn. De vraag is alleen hoe en wat moet ik hiervoor doen?

Nu: bellen in de cloud

Met hosted telefonie zijn alle bovengenoemde problemen opgelost. Kort samengevat is Hosted Telefonie, ook wel Hosted VoIP genoemd, een telefooncentrale in de cloud. Bellen gebeurt dus via internet. Dit houdt in dat je geen lokale telefooncentrale meer nodig hebt. Je bestaande computernetwerk en internetverbinding zijn genoeg om met Hosted Telefonie te kunnen werken. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan een locatie als je wilt bellen. Telefoontoestellen kunnen op één locatie staan, maar ook verspreid over meerdere locaties. Al deze toestellen communiceren uiteindelijk met dezelfde telefooncentrale in de cloud. De nieuwe locatie is dus niets meer dan een extra locatie met internet waar je telefoontoestellen neerzet, er hoeft niks verhuisd te worden. Ook handig: telefoons kunnen ook doorgeschakeld worden naar mobiele telefoons. Zo ben je dus altijd bereikbaar, zelfs tijdens een verhuizing!

Wil je meer weten over hoe jij dit voor je business kan regelen? Neem dan gerust contact op met ons of lees meer over de hosted telefonie mogelijkheden bij LennMedia.

Recente blogposts

Volg ons op social media

Ook op de hoogte blijven van de laatste IT ontwikkelingen?

Vul hieronder uw e-mail adres in en abonneer uzelf op onze nieuwsbrief!