logo
+31 (0)162 796 526

ma-vr 09:00-17:00u

9,6
5/5

16 beoordelingen

Zo houd je hackers buiten de deur

Met het toenemend aantal virussen en ransomware, én hun toenemende doeltreffendheid, moeten ondernemers zich daar steeds beter tegen wapenen. Ook de kleinere ondernemer. MKB bedrijven zijn namelijk steeds vaker het doelwit van hackers. Zij richten zich in 43% van de gevallen op het midden- en kleinbedrijf. Niet voor niets voelt 71% van de kleine en middelgrote ondernemers zich online onveilig. Ze zijn favoriet bij hackers, juist omdat ze vaak minder goed beveiligd zijn.

1. Hackers hebben geen tijd voor vergrendelde bestanden

Zodra een ondernemer besluit om zijn bestanden extra te beschermen met vergrendeling, taaien hackers over het algemeen af. Met vergrendeling zorg je ervoor dat bestanden niet kunnen worden gekopieerd, gedeeld of worden geopend door onbevoegden. Zulke vergrendeling is niet moeilijk, als je maar het juist software-pakket hebt.

2. Versleutelde e-mails slaan hackers over

Hetzelfde als bij punt 1 kan je met mails doen. Door e-mails met gevoelige informatie te versleutelen, kan een hacker er veel moeilijker bij.

3. Slimme e-mailprogramma’s zorgen voor 0 contact met hackers

Dezelfde e-mailprogramma’s waarmee je berichten kan versleutelen, kunnen ook voorkomen dat medewerkers per ongeluk geïnfecteerde links in e-mails openen. Natuurlijk is het goed om je sowieso bewust te zijn van verdachte mails en links, maar zo’n programma zal je als gebruiker ook waarschuwen en zorgen dat je zo’n link niet kan openen.

4. Dubbele verificatie doet een hacker aan z’n hoofd krabben

Je kan je accounts en bepaalde apps, bestanden en programma’s beschermen met niet alleen een wachtwoord, maar ook nog extra toegangscode. Log je in vanaf een ander apparaat dan normaal, dan word je om deze code gevraagd die je wordt toegestuurd op bijvoorbeeld je smartphone. Een hacker kan veel moeilijker aan zo’n code komen.

5. Grondige back-ups zijn de nachtmerrie van een ransomware-hacker

Met ransomware, kan een hacker je bedrijfsprocessen stilleggen of bestanden voor jou afsluiten totdat je betaalt. Als je continu goede back-ups maakt van al je documenten en programma’s en die op een andere veilige plek opslaat, ben je voorbereid op zo’n situatie en kan een hacker jouw bedrijf niet stilleggen.

Benieuwd hoe deze tips toegepast kunnen worden op jouw business? Neem contact met ons op!

Recente blogposts

Volg ons op social media

Ook op de hoogte blijven van de laatste IT ontwikkelingen?

Vul hieronder uw e-mail adres in en abonneer uzelf op onze nieuwsbrief!